Samen Tegen Voedselverspilling organiseert van 7 tot en met 13 september 2021 voor de derde keer op rij de Verspillingsvrije Week. In deze week worden Nederlanders geïnspireerd om thuis minder voedsel te verspillen. Meedoen met de week is op meerdere manieren mooi, want minder verspillen voelt goed en levert winst op voor het milieu én je portemonnee.
Fijn dat er bij jou in de groep aandacht wordt besteed aan de Verspillingsvrije Week! Op deze pagina kan je voor elke dag de lesbrief, het recept en een kort instructiefilmpje vinden. Hopelijk wordt er met de aandacht in jouw groep heel wat minder eten weggegooid. En dat is niet alleen deze week van belang, maar eigenlijk gewoon elke week. Succes!
maandag 6 september 2021
Meer weten over brood.
dinsdag 7 september 2021
Meer weten over zuivel.
woensdag 8 september 2021
Meer weten over groente.
donderdag 9 september 2021
Meer weten over fruit.
vrijdag 10 september 2021
Meer weten over aardappels.
De lesbrieven van de Verspillingsvrije Week zijn tot stand gekomen door een samenwerking van het Duurzaamheidscentrum Assen, IVN Noord en JongLerenEten.
De instructiefilmpjes zijn opgenomen bij Antje’s Taverne in Assen. Haar restaurant doet ook jaarlijks mee aan kindermenu 2.0. Lotte, die de gerechten maakt, heeft in 2021 het winnende recept voor kindermenu 2.0 in de gemeente Assen bedacht. Haar vegetarische courgettesoep is te bestellen bij Antje’s Taverne en in het restaurant van het Duurzaamheidscentrum Assen.