duurzaamheidscentrumassen

duurzaamheidscentrum assen
bg_verhalen-id

“Wie met onderwijs bezig is, is bezig met de toekomst. Praktijkonderwijs Assen (PrO Assen) bereidt zijn leerlingen voor op een volwaardig leven binnen de maatschappij, op de arbeidsmarkt en op het persoonlijke vlak. Het is de bedoeling de leerlingen zelfredzaam te maken en te laten werken aan hun toekomst, met oog voor het milieu en toekomstige generaties.”

Robert Kuiper – Adjunct-directeur PrO Assen

 

 

Jan Dekker is bij de gemeente Assen meer dan twintig jaar verantwoordelijk geweest voor het lesgeven over natuur en milieu. Er is geen schoolkind in Assen of het is met hem mee geweest om nestkastjes te bekijken, te leren over waterdiertjes of mee te helpen op de kinderboerderij. In al die jaren gaf hij les aan duizenden kinderen per jaar.

Jan Dekker is een bevlogen leraar met hart voor de natuur. Hij stond mede aan de basis van dit nieuwe duurzaamheidscentrum en is er nog met regelmaat te vinden. Jan Dekker is in 2016 met pensioen gegaan. Met een bankje in de tuin van het duurzaamheidscentrum bedanken wij hem voor alles wat hij voor natuur- en milieu educatie in Assen betekend heeft.

 

In het spoor van Meester Kroeze

In 1916 kwam Meester Kroeze als onderwijzer naar Assen. Hij was gefascineerd door de natuur. Door samen met zijn leerlingen op ontdekkingstochten te gaan in het Asserbos wist hij op een enthousiaste manier zijn kennis van planten en vogels over te brengen op de jeugd. De kinderen konden zo zelf beleven hoe het planten- en dierenrijk in elkaar zat. Daarnaast hield hij ook veel lezingen voor diverse organisaties. Middels een bankje in de tuin van het Duurzaamheidscentrum dat zijn naam draagt herinneren we meester Kroeze. Lees hier verder voor de volledige tekst.

 

“Duurzaamheid betekent voor iedereen iets anders. Dat is ook goed. Voor IVN is duurzaamheid het werken aan een duurzame samenleving. Wij doen dit door voorlichting en educatie. Het mooie aan het Duurzaamheidscentrum, dat naast een prachtig gebouw op een unieke locatie staat, is dat het duurzaamheid een gezicht geeft. Als IVN zijn we er trots op om partner te zijn van de gemeente Assen. Wij verwelkomen graag onze regionale en landelijke gasten op deze mooie plek. Om samen met hen, elke dag weer, duurzaamheid een gezicht te geven.”

Mark Tuit – Regiodirecteur IVN Noord

“De pannenkoeken zijn lekker. En ook de zelfgemaakte koekjes bij de thee!”

Harriët Spakman

Verhuurmogelijkheden

Het Duurzaamheidscentrum Assen is een bijzondere ontmoetingsplek die uitstekend geschikt is voor vergaderingen, bedrijfsdagen en publieksactiviteiten.

Bekijk de mogelijkheden